Wie is B100?

Wie is B100?

Hij wordt altijd aangesproken met B100 maar zelf noemt hij zich ‘B één nul nul’. De rol wordt gespeeld door acteur Hans Beijer.

Hoe oud is de serie Bassie en Adriaan?

Bassie en Adriaan
Producent Aad van Toor Bas van Toor Joop van den Ende
Uitzendingen
Start 10 januari 1978
Einde 11 augustus 1996

Welke landen zijn Bassie en Adriaan geweest?

De serie werd in twee delen gefilmd namelijk van april tot en met juni en van september tot en met oktober 1990. Het eerste blok werd gefilmd in Italië, Wales, Ierland, Luxemburg, Duitsland en Denemarken. Het tweede blok werd gefilmd in Frankrijk, Portugal, Spanje, Griekenland en België.

Wat zeg ie Bassie en Adriaan?

Bekende uitspraak van B100 Steevast in elke aflevering overkwam hem iets, meestal domme pech. Zijn naam kwam voort uit het feit dat hij de honderdste boef was die aangenomen werd door de baron. Zijn echte naam werd echter nooit prijsgegeven in de uitzendingen van Bassie en Adriaan.

Hoeveel seizoenen heeft Bassie en Adriaan?

Bassie en Adriaan

Periode 1978-1997
Decennia 1970-1979, 1980-1989, 1990-1999
Lengte 5′ – 10′ – 28′
Medium Televisie
Externe info > Foto’s > Afleveringen > Trivia

Hoeveel dvd’s zijn er van Bassie en Adriaan?

“Bassie en Adriaan De Ultieme Collectie’ bestaat uit maar liefst 27 dvd’s in een unieke gelimiteerde caravanbox, waaronder de spiksplinternieuwe dvd “Winterpret’, maar ook klassiekers als De Plaaggeest.

Wie speelde de baron bij Bassie en Adriaan?

Paul van Gorcum, die in de series de rol van de Baron speelde, was samen met enkele andere acteurs naar de rechter gestapt.

Waar woont Adriaan van Toor?

Zijn broer Bas van Toor woont nog altijd in Vlaardingen. Maar voor Aad geldt dat niet: hij is namelijk al 27 jaar aan het genieten van de Spaanse zon. Om precies te zijn in Benalmádena, helemaal in het zuiden van Spanje, vlakbij Malaga. Hij heeft hier een mooi huis met uitzicht op zee.

Wie is B2?

Hendrikus Wilhelmus Marie (Harry) Dikmans, op 15 mei 1927 in Rotterdam geboren, werkte als sneltekenaar, variété-artiest en acteur. Hij werd bij het grote publiek bekend als de dove boef B2 in de televisieseries van Bassie en Adriaan.

Wat zegt Bassie altijd?

Vooral clown Bassie heeft bekende uitspraken, zoals ‘Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen’ en ‘Alles is voor Bassie! ‘.

Hoeveel Bassie en Adriaan autos?

“Hierna zou ik de New Kids Turbo-auto wel willen hebben.” Hoeveel replica’s er van de Bassie & Adriaan-mobiel in Nederland rondrijden is niet helemaal duidelijk. “Waarschijnlijk zijn het er ongeveer vier.” De originele Prelude is nog altijd in het bezit van Aad van Toor, de enige echte Adriaan.

Wie is B2 van Bassie en Adriaan?